PuSH - Publikationsserver des Helmholtz Zentrums München

Ravichandran, M.* ; Grandl, G. ; Ristow, M.*

Dietary carbohydrates impair healthspan and promote mortality.

Cell Metab. 26, 585-587 (2017)
Verlagsversion DOI PMC
Closed
Open Access Green möglich sobald Postprint bei der ZB eingereicht worden ist.
The prospective cohort study, named PURE, found that in >135,000 participants from 18 countries, nutritive carbohydrates increase human mortality, whereas dietary fat reduces it, requesting a fundamental change of current nutritional guidelines. Experimental evidence from animal models provides synergizing mechanistic concepts as well as pharmacological options to mimic low-carb or ketogenic diets.
Impact Factor
Scopus SNIP
Web of Science
Times Cited
Scopus
Cited By
Altmetric
18.164
2.941
7
11
Tags
Anmerkungen
Besondere Publikation
Auf Hompepage verbergern

Zusatzinfos bearbeiten
Eigene Tags bearbeiten
Privat
Eigene Anmerkung bearbeiten
Privat
Auf Publikationslisten für
Homepage nicht anzeigen
Als besondere Publikation
markieren
Publikationstyp Artikel: Journalartikel
Dokumenttyp Review
Schlagwörter Life-span; Longevity; Mice; Respiration
Sprache englisch
Veröffentlichungsjahr 2017
HGF-Berichtsjahr 2017
ISSN (print) / ISBN 1550-4131
e-ISSN 1932-7420
Zeitschrift Cell Metabolism
Quellenangaben Band: 26, Heft: 4, Seiten: 585-587 Artikelnummer: , Supplement: ,
Verlag Elsevier
Verlagsort Cambridge
Begutachtungsstatus Peer reviewed
POF Topic(s) 30201 - Metabolic Health
Forschungsfeld(er) Helmholtz Diabetes Center
PSP-Element(e) G-502200-007
PubMed ID 28978421
Erfassungsdatum 2017-10-10