PuSH - Publikationsserver des Helmholtz Zentrums München

Voigt, G.M. ; Pröhl, G. ; Müller, H. ; Bauer, T.* ; Lindner, J.* ; Probstmeier, G.* ; Röhrmoser, G.*

Determination of the transfer of cesium and iodine from feed into domestic animals.

Sci. Total Environ. 85, 329-338 (1989)
DOI PMC
Open Access Green möglich sobald Postprint bei der ZB eingereicht worden ist.
The 137Cs transfer coefficients for meat were: 0.01 d/kg beef (cow), 0.038 d/kg beef (heifer), 0.038 d/kg (bull), 0.35 d/kg veal, 0.4 d/kg pork, 0.33 d/kg sheep, 0.28 d/kg fallow deer and 1.3 d/kg chicken. The transfer coefficients for cow's milk were 0.007 d/1 (131I) and 0.003 d/1 (137Cs), and for sheep's milk 0.06 d/1 (137Cs). In egg-white and yolk transfer coefficients for 137Cs of 0.2 and 0.1 d/kg, respectively, were determined. Biological half-lives and the influence of feed additives on the activity concentrations in meat and animal products are described.
Impact Factor
Scopus SNIP
Scopus
Cited By
Altmetric
0.000
0.000
28
Tags
Anmerkungen
Besondere Publikation
Auf Hompepage verbergern

Zusatzinfos bearbeiten
Eigene Tags bearbeiten
Privat
Eigene Anmerkung bearbeiten
Privat
Auf Publikationslisten für
Homepage nicht anzeigen
Als besondere Publikation
markieren
Publikationstyp Artikel: Journalartikel
Dokumenttyp Wissenschaftlicher Artikel
Sprache englisch
Veröffentlichungsjahr 1989
HGF-Berichtsjahr 0
ISSN (print) / ISBN 0048-9697
e-ISSN 1879-1026
Quellenangaben Band: 85, Heft: , Seiten: 329-338 Artikelnummer: , Supplement: ,
Verlag Elsevier
Begutachtungsstatus Peer reviewed
PubMed ID 2814462
Scopus ID 0024475475
Erfassungsdatum 1989-12-31