PuSH - Publikationsserver des Helmholtz Zentrums München

Kerzl, R.* ; Mempel, M. ; Ring, J.

Allergen-specific immunotherapy in food anaphylaxis.

World Allergy Organiz. J. 1, 47-50 (2008)
Verlagsversion DOI PMC
Open Access Gold
Specific immunotherapy (SIT) protocols for nutritional allergens have only recently been established with a focus on oral allergy syndrome because of pollen cross-reacting antibodies. For these patients, a substantial number of studies have been published suggesting benefits from SIT. The situation in true anaphylaxis to food allergens such as peanut allergy is more complex, and therapeutic strategies are based on individual protocols rather than controlled studies. However, in defined cases, SIT represents a promising approach for a durable protection from life-threatening risks after accidental ingestion.
Impact Factor
Scopus SNIP
Altmetric
0.200
0.000
Tags
Anmerkungen
Besondere Publikation
Auf Hompepage verbergern

Zusatzinfos bearbeiten
Eigene Tags bearbeiten
Privat
Eigene Anmerkung bearbeiten
Privat
Auf Publikationslisten für
Homepage nicht anzeigen
Als besondere Publikation
markieren
Publikationstyp Artikel: Journalartikel
Dokumenttyp Wissenschaftlicher Artikel
Schlagwörter allergen-specific immunotherapy; food allergy; long-term effect
Sprache englisch
Veröffentlichungsjahr 2008
HGF-Berichtsjahr 0
e-ISSN 1939-4551
Quellenangaben Band: 1, Heft: , Seiten: 47-50 Artikelnummer: , Supplement: ,
Verlag BioMed Central
Begutachtungsstatus Peer reviewed
Institut(e) Institute of Lung Health and Immunity (LHI)
Institute of Epidemiology (EPI)
POF Topic(s) 30202 - Environmental Health
PSP-Element(e) G-521200-001
FE 73991
PubMed ID 23283385
Erfassungsdatum 2008-10-15